Община Девня подпомогна абитуриенти с по един родител

19:01, 16 май 17 / Общество 25 238 Шрифт:
Topnovini

Четирима полусираци от Девня, които тази година са абитуриенти, получиха финансова помощ от общината в размер на общо 1200 лева. Зрелостниците участваха в среща с кмета Свилен Шитов, с неговия заместник Донка Йорданова и с други представители на местната власт, на която бяха обсъдени визиите на младите хора за бъдещето.

За администрацията и Общинския съвет е много важно младите да си останат тук, за да спрем обезлюдяването на нашата територия“, заяви кметът и пое ангажимент към четиримата абитуриенти, ако желаят, да им съдейства за намиране на работа в девненските заводи.

Двама от зрелостниците – Десислава Димитрова и Недьо Петров, завършват средното си образование в СУ „Васил Левски“ в Девня, Васил Велев е възпитаник на професионалната гимназия в Белослав, а Симона Николаева – на Хуманитарната гимназия във Варна.

Имате нашата подкрепа във всяко едно начинание“, увери Свилен Шитов и посъветва зрелостниците да продължат обучението си във висше училище, било то и в задочна форма. Засега само Симона е твърдо решена да кандидатства в Националната художествена академия.

Не си пилейте времето, защото минава много бързо“, коментира кметът. Той сподели забавни спомени от своя абитуриентски бал през 1993 г. и от матурата по български език и литература.

На изпроводяк кметът, неговият заместник и общинският съветник Димитър Николов подариха на абитуриентите цветя и пликове с по 300 лева. Свилен Шитов покани зрелостниците в кабинета си, където се снимаха за спомен.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама