Ръководителят на фондация "Ханс Зайдел" гостува в Благоевград 

17:39, 16 май 17 / Общество 25 366 Шрифт:

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов се срещна с ръководителя на Института за подпомагане на даровити млади хора със стипендии на фондация "Ханс Зайдел" Ханс-Петер Нидермайер.

По време на форума Камбитов представи ключови проекти по европейски програми, реализирани в Благоевград през последните 5 години. Те са на стойност 27 000 000 евро,  както и проекти, които се реализират в момента, на стойност около 36 000 000 евро. 

"За нас е много важно да привличаме външни финансови източници.Именно затова е от особена важност да работим по европейските програми и да реализираме проекти. Община Благоевград се стреми да обхване абсолютно всички аспекти на живот. До този момент нямаме проект, който да не сме спечелили, другото важно нещо, което трябва да кажем е, че Община Благоевград работи по правилата, затова няма и финансови корекции по спечелените проекти", коментира кметът Камбитов.

Градоначалникът акцентира върху дейности, като реконструкция на социалната и пътната инфраструктурата в Благоевградско, проекти, свързани със здравословна и достъпна градска среда, по трансгранично-сътрудничество с Гърция и Македония. 

Ръководителят на Института за подпомагане на даровити млади хора със стипендии на фондация "Ханс Зайдел" - Ханс-Петер Нидермайер, поздрави ръководството на Общината и засвидетелства увереност в постигане на високи резултати и в бъдеще и даде заявка на съвместна работа.  

Стипендиантите, присъстващи по време на срещата, проявиха висок интерес към проектите, свързани с пътната и социалната инфраструктура. Гостите се запознаха и с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"„Имаме реализирани 143 блока, на стойност около 65 млн.  евро. Обхванати са около 8000 апартамента и над 25 000 души", поясни кметът Камбитов. Той представи и дългосрочната визия на Община Благоевград – изграждане на пост-модален терминал, експо център,университетски център, както  и културно-туристически център. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама