Знак за качество получи Международният младежки център в Стара Загора

17:21, 16 май 17 / Общество 25 250 Шрифт:
Topnovini

На официална церемония, днес бе връчен Знакът за качество на Съвета на Европа на Младежкия международен център за работа с деца и младежи в риск в Стара Загора. Той е първият, който бе изграден в България по проект  финансиран чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство, с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Старозагорският център е и първият у нас, получил най-високото европейско отличие.

 „На днешното дългоочаквано събитие присъстват всички наши приятели, които са допринесли за приемането на Знака за качество, който за първи път се връчва в България и който прави старозагорския Младежки център един от осмете носители в Европа“, каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова. „Решението,  сградата на бившото кино „Жельо Диманов“ да бъде преобразена и да бъде изграден Международен младежки център, бе взето през първия мандат на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Благодарение на Общинския съвет, това предложение бе прието веднага, с което имахме възможност да кандидатстваме по проект и да изградим центъра. Специално благодаря на всички, които подкрепиха и приемането на решение за 10-годишна устойчивост на проекта.  Целта от самото начало на всички от екипа на центъра бе да достигнем до този европейски знак за качество. Само, когато има обединеност към кауза, работата върви, ето, това е факт“, допълни зам.-кметът.

По думите й всички добри неща могат да се случват, независимо от мястото, където живят младите хора, стига да имат желание и мотивация. „Важно е младите хора да бъдат приобщени и да имат различни посоки за развитие – тук е мястото, където те получаваха и ще продължават да получават подкрепа“, каза още Сотирова.

Старозагорският младежки център е отличен за водещата си роля като модел за работа с млади хора и младежи в риск. Той е част от Националната и от Европейската мрежа младежките центрове. Освен белег за престиж, знакът за качество дава възможност на центъра да участва в проекти, в обмен на информация и добри практики, както и в обучения на екипа.

„Поздравявам ви за усилията, които положихте с работата си и заслужихте този приз. Поздравявам ви и за наистина вълнуващата церемония, която сте организирали днес“, каза изпълнителният директор на Младежкия център в Будапеща Гордана Бержан.

Отличия за подкрепата и усилията за изграждане на Младежкия център в Стара Загора получиха кметът на общината Живко Тодоров, както и зам.-кметът Иванка Сотирова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама