До 24 май фонд отпуска на студенти стипендии по 10 000 лева за магистратура в чужбина

16:50, 16 май 17 25 439 Шрифт:

Фондът за Стипендии “Иди, учи и се върни” на Тук-Там подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България.

В първото издание през 2016 са били раздадени три стипендии за образователна степен Магистър на обща стойност 11,000 лв., твърдят от страницата на фонда http://fund.tuk-tam.bg/.  

През 2017г. се провежда второто издание на Фонда, в което чрез конкурс ще раздаде нови три стипендии – всяка в размер на 10,000 лв.

След успешно завършване на магистратурата си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си.

За да вземете участие в конкурса, трябва да отговаряте на следните условия.

-Имате българско гражданство

-Притежавате бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 и 31 юли 2017

-Можете да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 с начална дата на курса на обучение през 2017

-Можете да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението

Предимство ще бъде дадено на тези, които до мо мента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение.

По време на програмата си в чуждестранния университет стипендиантите ще информират “Тук-Там” за хода на следването си. След завършването си ще могат да останат до 6 месеца в чужбина за стаж или работа по проект. След изтичането им ще трябва да се завърнат и да положат всички усилия да бъдат наети на работа в България за период от поне една година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама