Университетът за национално и световно стопанство открива нов корпус

12:19, 16 май 17 / Общество 25 199 Шрифт:
Topnovini

Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи 97-годишнината от своето създаване на 17 май, това съобщават от пресцентъра на учебното заведение. Събитието ще бъде открито в 14.00 часа. Тогава ще се направи и първа копка за нов учебен корпус, финансиран от оперативна програма „Региони в растеж“ и държавния бюджет.

Официални гости ще бъдат Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството, проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите, и Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“.

В новия 5-етажен корпус, чиято разгърната застроена площ ще бъде 8518 кв. м, ще има 4 аули, всяка от които ще побира 250 студенти. В корпусаще има и 4 зали за по 120 студенти, 4 за по 80 души и още 4 за по 40 , както и два тестови центъра с по 280 места, уточняват от пресцентъра на Висшето учебно заведение.
В 15 часа ще бъде открита Стена на славата - „Преподаватели и възпитаници на УНСС в държавния елит на България“, и ще бъдат връчени удостоверения на преподаватели, придобили академичните длъжности „доцент“ и „професор“ на УНСС. По-късно ще се поднесат венци и цветя на паметника на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама