Над 1000 деца превърнаха футболен турнир в истински празник

10:46, 16 май 17 / Спорт 25 420 Шрифт:

Около 1000 деца взеха участие във футболния турнир „Elgydium Cup“ 2017 организиран от ФК „Олимпия“, съвместно с Българска асоциация спорт за всички и с помощта на Столична община.

Турнирът бе част от инициативата на Столична община „София – Европейска столица на спорта 2018“ и даде възможност на децата да покажат  футболните умения придобити през учебната година.

Шампиони на турнира станаха децата от 11 ДГ „Мики Маус“, а второто място остана за децата от 139 ДГ „Панорама“. Финалната четворка бе допълнена от вторият отбор на 139 ДГ „Панорама“ и децата на Френски лицей „Виктор Юго“.

Децата бяха наградени от председателя на БАСВ – г-жа Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на ФК Олимпия. В церемонията по награждаването участваха и деца от школата на клуба, които са били част от надпреварата „Elgydium Cup“ в предишни издания на турнира.

 

Организаторите от ФК „Олимпия“ бяха подготвили редица награди за малчуганите, а всички деца получиха и фланелки от БАСВ.  Бяха излъчени и индивидуални награди:

Най- добър вратар: Дани Гешев – Френски лицей „Виктор Юго“;

Най-добър защитник: Стилян Русев – 139 ДГ „Панорама“;

Най – полезен състезател: Румен Борисов - 139 ДГ „Панорама“;

Голмайстор на турнира: Борис Цанков – 11 ДГ „Мики Маус“, с 18 точни попадения.

В идеалната шестица на турнира попаднаха: Людмил Борисов и Росен Илиев от 11 ДГ „Мики Маус“, Даниел Стефанов и Деян Жечев от Френски лицей „Виктор Юго“, Явор Петков и Владимир Ядзиков от 139 ДГ „Панорама“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама