Майка на две деца се бори с рак

14:41, 15 май 17 / Общество 25 267 Шрифт:
Topnovini

Нели Капланова е млада майка от село Костандово, Пазарджишко, която продължава да се бори с коварния рак на гърдата. В края на 2015 г. забелязва бучка в гърдата си. Тогава тя е бременна в петия месец, а лекарят смятал, че с кърменето ракът ще се разсее. За съжаление това не се случва и 4 месеца след раждането на втората й дъщеря е направена биопсия. Интервенцията потвърждава диагнозата рак в гърдата. 

Нели веднага преминава през 6 курса на терапия у нас. Резултатът, от които е не просто нулев, а дори отрицателен и размерът на бучката се увеличава, появява се още едно образование и разсейки по кожата.  Неуспешното лечение в страната ни кара 33-годишната жена да се обърне към турска клиника. В Турция тя претърпява операция, извършва ѝ се и модифицирана радикална мастектомия. 

Сега са ѝ назначени 4 курса на химиотерапия, 2 от които вече са проведени. Назначена ѝ е и лъчетерапия, а след нея – и хормонална терапия. До момента лечението възлиза на 30 000 лв. Лъчетерапията и хормоналната терапия струват 11 500 евро. Семейството й успява да си покрива ежедневните битови разходи, но ресурсът му за лечението на Нели вече се е изчерпал. Затова се търси помощ и от сънародниците. 

Единственото желание на Нели и семейството й е да успеят да съберат парите за лъчетерапията до месец юни, когато ще започне непосредствено след 2-я курс химиотерапия. Нека помогнем на Нели да премине жизненоважното лечение, за да може да се грижи за своите две дъщери, които да се радват на своята майка още дълги години: 

Дарителска банкова сметка в Райфайзенбанк: 

IBAN: BG44RZBB91551008078861 (лв.) 

BIC: RZBBBGSF 

Титуляр: Нели Сашкова Капланова 

Повече информация за Нели може да се получи от самата нея – 0879050803. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама