Над 40 безплатни ателиета очакват децата на Добрич през уикенда

14:04, 15 май 17 / Общество 25 167 Шрифт:
Topnovini

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва първото издание на Детски панаир в Добрич, което ще се проведе на 20 и 21 май, съобщават от общинската администрация.

Програмата е подготвена от фондация „Изиарт“, а събитието е с вход свободен, благодарение на подкрепата на Община Добрич. Детски панаир стартира преди шест години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 30 събития в над 10 града. 

Работилниците в Добрич ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Свобода”, както и в сградите на Регионалния исторически музей, Етнографския музей и Художествената галерия.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство.  Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието Отряд за бързо гърмене. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Участниците в Детския панаир ще се запознаят с инсталацията за интерактивно представяне на емблематични български картини. Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца, който се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама