КОНПИ спечели две дела срещу обвиняеми за пране на пари

11:29, 15 май 17 / Крими 25 233 Шрифт:
Topnovini

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели иск за отнемане на собственост от Горан Станев от Долни Дъбник на обща стойност 140 625 лв. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което не се допуска обжалване на решението на апелативния съд във Велико Търново (ВТАС). От Горан Станев се отнемат четири автомобила и левовата равностойност на продаден автомобил, съобщиха от комисията, цитирани от БГНЕС.

Междувременно ВТАС потвърди решението на Окръжния съд в Плевен, с което от Станьо Маринов се отнема имущество на обща стойност 2 967 761.50 лв. То включва имот и право на строеж на общински парцел в Долни Дъбник, леки автомобили, налични суми по банкови сметки, суми от продажба на имущество и получени от преводи от чужбина, както и златни предмети на обща стойност 42 785.60 лв. Решението не е окончателно.

Процедурата срещу братята Горан Станев и Станьо Маринов е по реда на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. През декември 2016 г. Окръжният съд в Плевен ги призна за виновни като част от организирана престъпна група за измама и пране на пари и те обжалват решението пред ВТАС.

Според обвинението, в периода 2009 – 2013 г. петчленното семейство от Долни Дъбник е получило, използвало и прикрило произхода на парични средства, придобити от майката Иванка Маринова чрез измама на жени от Палестинската автономия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама