СГС гледа молбата за изменение на мярката на Йоан Матев

05:48, 15 май 17 / Общество 25 201 Шрифт:
Topnovini

СГС ще гледа молба за изменение на мярката на Йоан Матев, предаде БГНЕС.

В съда е насрочено съдебно заседание по молба за изменение на мярка „задържане под стража”, постъпила от адвокат на Йоан Матев, който е обвинен за убийството в Борисовата градина на 15-годишният Георги.

В молбата е посочено, че Йоан Матев не желае да присъства на съдебното заседание, поради което и няма да бъде призован. Мярката е разпределена на съдия Петър Стоицев, председател на 8-ми наказателен състав.

БГНЕС припомня, че на 2 март Софийски апелативен съд остави в ареста Йоан Матев. Тогава в съдебната зала Матев заяви, че е невинен и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Единият от двамата адвокати на Йоан Матев - Станислав Гюров заяви след съдебното заседание, че няма категорични доказателства, че Йоан е извършителят на убийството. Гюров запита дали е достатъчно доказателство това, че заподозреният е бил близо до мястото на извършване на убийството за това, че той е извършителят. Адвокатът запита още защо при първоначалния оглед на местопрестъплението, органите на реда не са открили ножа, който бе открит едва преди дни, захвърлен в шахта. Гюров попита още и дали е доказано, че с този нож е извършено убийството и дали по него се намират следи, за да се направи извод, че с него е боравено от обвиняемия.

Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

За разкриване на убийството са проверени над 400 лица. По делото са приложени всички способи, предвидени в Наказателно-процесуален кодекс за събиране на годни доказателства. Сериозен тласък на разследването дало това, че едва непосредствено преди задържането на Йоан Матев разследващият екип е успял да разпита свидетел.

Йоан Матев влязъл в полезрението на полицията преди 5-6 месеца, или около септември 2016 г.. Помощ на разследващите оказала и експертиза за ръста по видеозапис и бил намален кръгът на търсените. Засега мотивът за убийството, според разследващите, е грабеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама