Девненско читалище се сдоби с компютърна зала

13:09, 14 май 17 / Общество 25 290 Шрифт:
Topnovini

Народно читалище "Отец Паисий 1928" в кв. "Река Девня" се обзаведе с компютърна зала с бърза интернет връзка. Петте компютъра са дарени от индустриалния гигант "Солвей Соди", съобщи секретарят на културно-просветното средище Тодорка Узунова, която се надява, че и други заводи ще подкрепят инициативата за обновяване и модернизация на читалището.

Компютърната зала е разположена в библиотеката на читалището, което ще улесни посещаващите го деца и юноши в тяхната подготовка за учебните занятия и разширяването на общата им култура. Не всички малчугани имат компютри и интернет в домовете си, така че залата им предоставя възможност да се сдобият с начална компютърна грамотност и познания по информационни технологии. 

Дарените от "Солвей Соди" компютри са употребявани, но са в добро техническо състояние. "Основните компоненти на машините, които се намират в техните кутии, са сравнително нови. Предпочетох мониторите да са от старите модели, защото са по-масивни и устойчиви", обясни Тодорка Узунова. 

По повод новите придобивки читалището организира миниконцерт в компютърната зала, където детската самодейна група изнесе рецитал и изпълни различни народни песни, както и гайдарски мелодии. На събитието присъстваха заместник-кметът на Девня Донка Йорданова, председателят на НЧ "Отец Паисий 1928" Метин Сали и Десислава Джипова – комуникационен експерт на намиращия се в близост завод "Девня Цимент". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама