Събориха незаконни заведения върху пясъка на Слънчев бряг

14:43, 13 май 17 / Крими 25 190 Шрифт:
Topnovini

Акцията стартира днес със събарянето на емблематичния бар „Бикини”. Заведението рухна под багерите пред очите на министъра на туризма Николина Ангелкова, която пристигна на инспекция, съобщиха от МТ, предаде БГНЕС.

Наемателят на ивицата е категоричен, че ще премахне всичките 300 обекта, които са били вдигнати от предшественика му незаконно. Тази сутрин започна демонтаж на заведенията, а по-късно тежка техника събори първите две заведения върху пясъка.

„Това е изненадваща акция, която предприе новият наемател на плаж „Слънчев бряг - Север. Делата, заведени от предишния концесионер, бяха спечелени в края на март, но владението бе предадено на новия наемател през месец май от служебното правителство. Днес и утре ще бъдат премахнати една част от обектите извън одобрената схема. Основният мотив за прекратяване на концесията е, че преместваемите обекти на плажа нахвърляха 8 000 кв.м. Колко са точно незаконните обекти не мога да кажа. Допустимата площ е 4600 кв.м., а са надстроени 8000 кв.м.” , каза Ангелкова.

Днес и утре ще бъдат премахнати 1200-1300 кв.м. Става въпрос за две от най-оборотните заведения, които са с бетонни основи и павилиони за дюнери.

Предвид факта, че новият наемател е влязъл късно във владение на ивицата, времето няма да стигне, за да премахне всички незаконни обекти до началото на този сезон.

„За следващия летен сезон Северния плаж в Слънчев бряг ще има съвсем различен облик. Връчиха ни акта за въвод от областна управа на 10 май, за 5 дни ние не можем да премахнем всичко, защото на 15 май изтича забраната за строителство. Общо 300 обекта трябва да бъдат премахнати”, обясни представителят на наемателя, адв. Николай Борисов. Той уточни, че след края на сезона ще се съборят и останалите преместваеми обекти. Първо ще се започне с тези при които има излят бетон – масивните и тези които закриват гледката към морето.

„До края на лятото ще има непрекъснати изненадващи проверки и ще се реагира на всеки един подаден сигнал. Забраната за строителството влиза в сила на 15 май и след това не са разрешени никакви действия по събаряне, заяви Ангелкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама