Валентин Радев: Остава да се построят още 21 км от оградата по границата

12:40, 12 май 17 / Политика 25 179 Шрифт:
Topnovini

От инженерно възпрепятстващото съоръжение по границата с Турция остава да бъдат достроени още 21 км, които са в частта около Хасково, река Тунджа и река Резовска, и река Делийска при Бургас. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от БГНЕС.

На въпроса кога ще бъде построена в крайна сметка оградата, Радев каза, че не знае, като добави, че възложители са областните управители.

От трибуната на парламента Радев призна, че има проблем с усвояването на 160 млн. евро, бавно стават обществените поръчки. „Но ние няма да променим съществено това, което в момента съществува, тъй като се справяме добре”, каза той.

Радев подчерта, че като влязъл в МВР са били усвоени 1,53%. „Вчера ми докладваха, че 3 от големите поръчки за близо 50 млн. – числото не е точно - са отворени, вече вървят процедурите, това е оптимистично, това го е направило служебното правителство, успели са да пуснат тези поръчки“, коментира той.

Радев се надява се, че средствата ще бъдат усвоени. Срокът е 1 октомври за първите 101 млн. и 1 януари за останалите 59 млн. „Надяваме се, че ще ги усвоим. Имаме уговорката от нашите партньори, че ако не успеем, ще се удължи срокът. Но това го казвам само като опция“, каза още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама