Обучават учители на безопасен интернет

11:25, 12 май 17 25 191 Шрифт:
Topnovini

Учители и класни ръководители от варненски училища ще се включат в обучения за безопасен интернет на 14 май в Социалната чайна на ул. „Преслав” 53. Целта е повишаване на учителската бдителност и умения по отношение на престоя на децата в мрежата.

Проектът „Безопасен интернет”, който се менажира от Beehive – споделеното работно място, е трети пореден за Варна. В рамките на предишните две инициативи бяха обучени младежи и ученици до 12-годишна възраст. Акцентът в тазгодишните обучения са тийнейджърите в гимназиален стадий на обучение.

Целта е към приключване на учебната година да им бъде предложен по-интерактивен начин за провеждане за часа на класния ръководител. Поканени са преподаватели от 15 варненски училища, базирани в централната градска част и кварталите „Чайка” и „Аспарухово”.

До момента по проекта бяха обучени ученици - киберскаути, които са посланици на проекта и които са в състояние да разпознават заплахите пред подрастващите в глобалната мрежа. Следващото подобно обучение за учители е насрочено за 20 май.

Проектът „Безопасен интернет“ е  финансиран от дирекция „Превенции“ към Община Варна.

Очакваните резултати от него са понижаването на риска от злоупотреба с лични данни, трафик на хора, интернет тормоз, намаляване на риска от следене, ограничаване на личната информация, която се споделя в интернет пространството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама