РИМ– Русе с участие в Прегледа на музейните анимации

10:55, 12 май 17 / Общество 25 196 Шрифт:
Topnovini

Регионален исторически музей – Русе ще се включи в Прегледа на музейните анимации, който се открива днес, 12 май, в Шумен. Уредникът в отдел „Природа“ Венцеслав Петков ще направи презентация на тема „Змиите – красивите непознати“. Присъстващите ще научат повече за видовете змии, техните местообитания и начин на живот, съобщават от РИМ. Участниците и гостите на събитието ще получат информация как да реагират, когато видят змия и каква е първата помощ, която трябва да окажат на човек, ухапан от змия.

Посетителите на Прегледа на музейните анимации в Шумен ще имат възможност да видят отблизо и да се докоснат до истинска змия от вида американски царевичен смок. Тя е притежание на Екомузея в Русе. Влечугото е албинос, а дължината му е повече от метър. Закупено е преди няколко години от затворен развъдник за изпълнение на проекта „Змиите – красивите непознати“ на Сдружение „Приятели на музея“, финансиран от Фондация „Еко Общност“.

Змията на русенския музей е напълно безобидна. Целта на представянето й е да повиши информираността и знанията на подрастващите за тази група животни и да промени отношението към тях. Идеята е да се преодолее страхът към змиите у деца и възрастни, да се научи повече за начина им на живот. За тази цел всяка година русенският музей провежда поредица от тематични занятия в училища и детски градини, посветени на змиите.

Прегледът на музейните анимации в Шумен се провежда в периода 12-14 май. Идеята е да се представят анимациите, съпътстващи музейната дейност. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама