18-годишна нападна медицинска сестра в болницата в Русе

17:13, 11 май 17 / Крими 25 355 Шрифт:
Topnovini

18-годишна е нападнала медицинска сестра в детското отделение на УМБАЛ-Русе и я е ударила два пъти. За случая съобщи началникът на педиатрията д-р Ева Цонкова. Подаден е сигнал до прокуратурата, а болницата ще съди майката заради инцидента, предаде БГНЕС.

Случаят е станал снощи, когато дежурната сестра е трябвало да постави поредната инжекция на 4-месечния Алекси, настанен в отделението с майка си. Бебето е било с диагноза бронхопневмония. В стаята му е имало близки на майката, която е от ромски произход. Те били помолени да напуснат, но отказали.

„При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плаче и мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се случва нерядко. В резултат на това майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза в коридора и продължава да крещи и да руши болничното имущество“, разказа д-р Цонкова.

Охраната била уведомена веднага и е извикана полиция. Полицаите са накарали майката да подпише предупредителен протокол, а тя на свой ред самоволно е решила да напусне болницата с бебето. Детето е било в отделението от три дни и е трябвало са бъде лекувано още три. Поради извеждането му преди приключване на лечението от болницата са уведомили отдел „Закрила на детето“, съобщи пиарът на болницата Стела Кръстева.

Сестрата е била освидетелствана от съдебен лекар. Това е първи случай на физическо посегателство над персонала в детското отделение. „Всички като мен са и възмутени, и огорчени, и объркани как да реагираме в такива ситуации, докъде ще стигне агресията на пациентите и как можем да се предпазим от нея, какви са механизмите, които да защитят персонала от подобни действия. Това е, което всички се питаме“, сподели д-р Цонкова.

Самата майка Иванка Христова категорично отрича да е удряла шамари на сестрата. По думите й само я е блъснала и е обърнала таблата с медикаментите. Според нея сестрата се е държала грубо с детето й. „Казах й по-внимателно, че детето ми не е добре, има и задух. Не може да си вземе въздуха, внимавайте как биете инжекцията. Тя не ми отговори дори, взе и заби инжекцията с всичката сила. И детето ми остана без въздух. Не съм я ударила, няма свидетели, че съм я ударила, не съм я докоснала, освен да я бутна ей тъй малко и че съм й върнала подноса с инжекциите“, заяви тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама