Предадоха на прокуратурата одита за снегопочистването в Южна България за 2013 и 2014 г.

14:29, 11 май 17 / Крими 25 204 Шрифт:
Topnovini

Сметната палата изпрати на прокуратурата части от одитния доклад за одита за съответствие при управлението на предоставените със Закона за държавния бюджет за 2013 г. и за 2014 г. трансфери и собствени средства за местни дейности за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища в Южна България. Това съобщи БГНЕС.

Одитният доклад се отнася за областите Смолян, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Благоевград, Перник, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Кюстендил и Сливен за периода от 01.01.2013 г. до 31.12.2014 г.

Член 58 ал. 1 от Закона за Сметната палата регламентира, че Сметната палата изпраща одитния доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за престъпление. Съгласно чл. 58, ал. 3, Сметната палата не може да огласява данни от доклад, изпратен на прокуратурата, до приключване на наказателното производство. Затова Сметната палата публикува на интернет страницата си одитния доклад за извършения одит без частите, които са изпратени на прокуратурата.

На основание чл. 57, ал. 1 от Закона за Сметната палата, части от доклада са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция. (Според чл. 57, ал. 1: „При наличие на данни за вреди и за нарушения при изпълнението на бюджети и на сметки за средства от Европейския съюз или при управлението на имущество, които не съставляват престъпление, Сметната палата изпраща одитния доклад на съответния компетентен орган за търсене на имуществена или административнонаказателна отговорност.“)

В частта за нарушенията в областта на обществените поръчки докладът е изпратен на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки.

Докладът е изпратен и на кметовете на общините в обхвата на одита.

През март т. г. Сметната палата изпрати на прокуратурата и части от доклада за одит на средствата за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища в Северна България за 2013 и 2014 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама