Откриват изложбата "Сътворени от тишината" в Русе

10:35, 11 май 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 11 май, от 18.00 часа в Русенската библиотека е откриването на изложбата на Мирела Венциславова „Сътворени от тишината“, съобщават от РБ "Любен Каравелов".

Мирела Венциславова е на 20 години. Възпитаничка е на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, специалност „Графика“. Има награди от участия в национални художествени конкурси. Нейни графични творби са поместени в Алманаха „Още са живи крилатите хора”, издание на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели (2017). И в деня на славянските първоапостоли Св. св. Кирил и Методий, 11 май, ще открие първата си самостоятелна изложба.

Мирела Венциславова е без слух и трудно говори, но чрез своето изкуство тя казва всичко онова, което не може да каже с думи. Сътворени от тишината, рисунките на младата и талантлива художничка се раждат, за да заживеят свой живот в звучния свят и да разказват вълшебни истории.

Специален гост на откриването на изложбата ще бъде Христина Чопарова – създател на специализирания сайт за глухи „Ние ви чуваме“. Експозицията се организира по инициатива на Сдружение „Дунавско сияние“, което работи за развитието и утвърждаване на духовните ценности и културата,  и подпомага социалната интеграция и личностна реализация на талантливи млади хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама