Новият вътрешен министър очерта основния проблем в системата на МВР

10:16, 11 май 17 / Политика 25 178 Шрифт:
Topnovini

Кадровият въпрос е най-големият проблем на системата на МВР. Това каза пред БНТ новият вътрешен министър Валентин Радев. "Обявени са конкурси за нови служители, а резки промени в кадровата политика не се предвиждат, увери Радев". Той заяви, че програмата за сътрудници на МВР ще бъде продължена. "Ще бъде продължена. Ние търсим точно това. По -широко участие. Ние готвим такива хора. 120 души ще се дипломират от школата за такива кадри. Тази програма е добра идея", обяви Радев.

Относно назначението на Младен Маринов на поста главен секретар на МВР, новият вътрешен министър каза: "Той е признат от колегите си и решихме, че ще се се справи добре."

Другата тема, която засегна новият вътрешен министър бе за оградата на границата с Турция. "Оградата на границата е почти готова, твърди още вътрешният министър. "133 километра от оградата на границата са готови. Останаха частта при Бургас и частта при Хасково. В Ямбол е изцяло изпълнена задачата, остава при Бургас 11,5 километра при двете реки - Резовска и Делиевска. И при Тунджа - 9,5 километра. Общо към 20 километра остават за да бъде завършена оградата. Теренът не е равен и не може толкова бързо да се строи. Част от оборудването за видеонаблюдение е доставено. Правим всичко възможно доставките да бъдат бързи", заяви Радев.

И още: "Много е хубаво участието на армията в охраната по границата, но това участие трябва да има някаква норма. То трябва да бъде донякъде, за да не бъдат отнемани голяма част от въоръжените сили, тоест войници да отиват на границата, въпреки че те са изключително подготвени. Между 8 и 10 пъти е намалял натиска по границата, тоест войската, която отива там ще бъде по-малко, а ще разчитаме повече на полицията. Този натиск намалява многократно, защото се справяме добре и ние няма да спрем да пращаме гранична полиция и войници, за да няма натиск. Натиска на границата с Турция е много малък."

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама