Златна значка на Русенския университет за проф. Румяна Ценкова

18:37, 10 май 17 / Общество 25 242 Шрифт:
Topnovini

Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева награди със златна значка най-новия Почетен гражданин на Русе професор Румяна Ценкова. На среща с академичното ръководство днес бе отчетен приносът й в утвърждаването на авторитета на университета в международен план и в създаването на задълбочени и ползотворни интеркултурни и професионални връзки между учените от България и Япония.

Продължавам да се връщам в България и с удоволствие се срещам с колегите си от университета, каза проф. Ценкова, и сърдечно благодари за отличието.

След срещата с академичното ръководство проф. Ценкова разгледа Канев център и експозицията „Летопис на растежа“, посветена на 70-годишнината на висшето училище.

Преди дни проф. Румяна Ценкова стана Почетен гражданин на Русе, а през 2012-та по време на Годишната научна конференция на Русенския университет тя получи наградата The Best Paper.

Проф. Румяна Ценкова завършва Русенския университет, а след това започва и да преподава в него. През 1990 г. заминава за Япония със стипендия на министерството на образованието. От 1996 г. до сега работи в Университета в Кобе, но продължава да се връща в Русе и да обменя опит с колегите си.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама