Всички абитуриентски балове в Бургас ще се проведат на 24 май

15:48, 10 май 17 25 881 Шрифт:
Topnovini

Всички балове в Бургас тази година ще се провеждат на 24 май, без изключения. Това съобщиха на пресконференция кметът Димитър Николов и зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева. 2004 са абитуриентите през 2017 г. На 4 обособени места ще се събират те между 18:00 и 18:30 часа, за да може да има цялостен контрол по отношение на превозването им в посока Слънчев бряг.

Най-много абитуриенти ще има съсредоточени на площад „Тройката“. Там ще се съберат учениците от шест училища. Другите натоварени точки са Морската градина – около Пантеона, както и на "Гъбката".

Областната дирекция на полицията ще осъществи транзитния превоз и ще наблюдава изключително строго по отношение на нарушението на правилата за пътна безопасност и движение, за да не се случват тежки аварии и да няма проблеми, свързани със здравето на младите хора.

„Ще разчитаме трасето Бургас – Слънчев бряг да бъде под непрекъснато наблюдение на органите на МВР, така и по отношение на връщането обратно към Бургас. Предупреждаваме останалите водачи, които ще използват това трасе, и по двата маршрута – през Поморие и през Каблешково, че ще има много сериозно присъствие на Пътна полиция. Ще бъде следен контролът на скоростта, както и правилата за движение, с цел превенция и недопускане на тежки ПТП-та“, каза кметът Николов.

Отделно, на територията на Слънчев бряг също ще бъде засилено полицейското присъствие.

Началникът на Пътна полиция Неделчо Рачев заяви от своя страна, че местата, на които ще има масово струпване на ученици, учители и родители, ще бъдат обследвани внимателно, с цел да не се допускат инциденти. Ще бъде завишено наблюдението на база предварителен анализ за употребата на алкохол и наркотици.

На 24 май в Бургас ще има патрули на Пътна полиция на възлови места. Ще има патрули, които ще съпровождат и отвеждат автомобилите до изходите на града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама