Георги Костов е новият директор на Агенция "Митници"

12:45, 10 май 17 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов е новият директор на Агенция "Митници". Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

Досегашният директор на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова се завръща в администрацията на директорски пост по изрично нейно настояване. „Предложението беше да е зам.-директор на „Митниците“, но тя предпочете да се върне там, от където я номинирахме като директор на „Митниците“. Огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на „Митниците“ за нещата, които ни предстоят напред, предположи за директор на Агенция „Митници“ да бъде предложен доскорошният главен секретар на МВР Георги Костов“, обясни министърът на финансите Владислав Горанов.

Той заяви, че Георги Костов е с много голям опит в борбата с престъпността под различните й форми. Богатият му оперативен опит и познанието му като главен секретар ще ни помогне още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета, смята Горанов.

От друга страна той съобщи, че с решение на правителството Галя Димитрова е определена за директор на НАП. Тя има 22-годишен опит в приходната администрация, ръководила е различни звена. От 2013 г. е зам.-изпълнителен директор на НАП.

Досегашният директор на НАП става третият зам.-министър на финансите с ресор приходните агенции.

Надявам се с този екип да успеем да постигнем още по-добри резултати спрямо това, което досега правихме с битката с контрабандата и измамите, и загубите за бюджета в резултат на това, подчерта финансовият министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама