С 48 % повече са посетителите на туристическите центрове в Пловдив

10:02, 10 май 17 / Общество 25 247 Шрифт:
Topnovini

С 48 % са се увеличили посетителите на туристическите центрове в Пловдив през първите четири месеца на тази година. Данните са от ежемесечната статистика на посетителите, водена в туристическите центрове. Най-интензивен е ръстът за месеците февруари и април, през който посещенията са се увеличили почти двойно – от 1241 през февруари 2016 до 2129 през същия месец тази година и от 2329 през април 2016 са нараснали на 4462 през 2017 г.

Най-многобройни са посетителите от основните пазари, които град Пловдив и България ежегодно привличат -  Турция, Гърция, Великобритания, Франция, САЩ, Израел, Русия и Германия. Значително е нараснал броят на  туристите от Румъния, Украйна, Холандия, Белгия, Швеция, Швейцария и други европейски държави, чиито запитвания са свързани предимно с културните забележителности на града, винарските изби в региона, събитията и дейностите, които могат да се извършват в града и региона, включително места за спорт и отдих в Пловдив, както и в близост до него. Статистиката сочи, че Пловдив се превръща и в дестинация за нови пазари, сред които досега не е бил популярен – ежемесечно се срещат индивидуални посетители от държави като Египет, Азърбайджан, Казахстан, Дубай, Андора, Аржентина, Армения, Филипини и др.

Значително е нараснал и броят на посетителите от град Пловдив с цел опознаване на културните забележителности и събитийния календар, както и на тези от други градове в България – най-често семейства, избрали Пловдив за своя уикенд дестинация.

Наблюдава се на само увеличение на туристите, но и разнообразие в търсената услуга. Все повече са запитванията за възможностите за организирана обиколка в града или извън него, чрез наемане на екскурзовод или осъщественане на връзка с туроператор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама