Столичната Топлофикация няма да обезщети абонатите си, които 10 дни ще са без топла вода

14:44, 09 май 17 25 986 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

От снощи вечерта голяма част от жителите на столицата останаха без топла вода и това ще продължи до 19 май, съобщават от пресцентъра на „Топлофикация-София“. Причината е подмяна на тръбопровод с дължина 1,5 км., поради която ТЕЦ "София-Изток" спира работа до посочената дата.

Няма да има топла вода в Дружба 1 и 2, промишлен район Гара Искър, Младост 1, 1А, 2,3,4, Дървеница, Мусагеница, квартал Витоша, жк Студентски град, жк Изток, Изгрев, Дианабад, Лозенец, Гео Милев, Яворов, Подуене център, Редута, Слатина, Цариградски комплекс, Академия на МВР, ВТУ Т.Каблешков, м. Къра, кв. Полигона, НРТЦ, ЗИТ, БАН-ХМС, резиденции. 

За да научим повече за причината, довела до това спиране, не ли имало начин периодът му да е по-кратък и защо не се предвижда обезщетение за пострадалите абонати, репортер на Topnovini.bg се свърза с Елизабет Павлова – ръководител на пресцентъра на енергийното дружество.

По думите й, не е имало вариант ремонтните дейности да приключат за по-бързо, тъй като е трябвало да се изведе от експлоатация аварирал през зимата тръбопровод.

„Трябва да се монтира спирателна арматура, за да може на 19 май все пак хората да имат топла вода, след което ние ще продължим работата по топлопровода.“ 

Тръбопроводът е твърде голям и не е съществува никакъв вариант ремонтът да приключи по-бързо. Цялата поправка ще да отнеме на дружеството близо три месеца.

Павлова обясни, че абонатите на енергийното дружество са били уведомени достатъчно рано за ремонтните дейности.

„На 19 април сме пуснали съобщение в интернет страницата, имаше и специална пресконференция на която го обявихме. Освен това на всички това на всички клиенти,обслужвани от ТЕЦ „София-Изток“ сме изпратили персонални писма за началото на ремонтните работи, така че всички са известени.“

Абонатите, останали без топла вода няма да получат никакво обезщетение за това, заяви още Павлова.

„Според изискванията на закона и на наредбата, тогава, когато се правят планови ремонти, за които гражданите са уведомени предварително, не се дължи обезщетение от компанията.“

По думите на Павлова, не се очаква да има удължаване на ремонта и ако всичко мине по план, софиянци, обслужвани от ТЕЦ „София-Изток“трябва да имат топла вода отново на 19 май и така поне до 1 август. Тогава се предвижда второ спиране в същия район, което ще продължи до 11 август. То се налагало, за да може спреният топлопровод отново да се въведе в експлоатация.

Предстои спиране и на ТЕЦ „София“, което ще продължи от 7 до 16 юни.

В този период без топла вода ще останат следните квартали в столицата: централна градска част в района на ул. „История Славянобългарска”, бул. „Данаил Николаев”, ул. „Проф. Милко Бичев”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Фритьоф Нансен”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Ген. Тотлебен”, ул. „Йоаким Кърчовски”, ул. „Дамян Груев”, района на „Руски паметник”, Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. „Опълченска”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, района на Сточна гара, ж.к „Банишора”, ж.к „Света Троица” ж.к „Фондови жилища”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама