Таланти от НУИ в Русе гостуваха с концерт в Музикалната академия в София 

10:56, 09 май 17 / Култура 25 270 Шрифт:
Topnovini

Талантливи възпитаници от Училището по изкуствата в Русе изнесоха концерт в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Изявата им бе заедно с ученици от НУИ- Плевен и бе финал на цикъла "Музикалните училища в България гостуват на сцената на НМА", който се организира по инициатива на зам.-ректора по Международна и художествено-творческа дейност проф. д-р Борислава Танева. 

На сцената в концертната зала на академията се представиха част от солистите, които свириха със симфоничния оркестър на Държавна опера-Русе на 5 май. Публиката имаше възможността да чуе изпълненията на пианистите Александър Стоянов /9 клас/, ученик на Красимира Иванова, Катрин Терзич /10 клас/, ученичка на Евгени Желязков, и Николай Димитров /9 клас/, ученик на Даниела Кюркчиева.

 

В програмата се представиха още цигуларката Виктория Даскалова /9 клас/ от класа на Алекси Драганов, певицата Лилиана Кърджиева /12 клас/ от класа по класическо пеене на Катрин Емилова и флейтистът Димитър Димитров /10 клас/, ученик на Красимира Великова. Димитър и Николай участваха и като камерeн ансамбъл със Соната за флейта и пиано от Пуленк. В концерта взеха участие и корепетиторите от НУИ Ина Стойкова и Мая Тодорова.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама