Добрич ще се включи в Българската хранителната революция, която е част от кампанията на известния готвач Джейми Оливър – Food РevolutionDay.
Тази година денят ще се отбележи в повече от 120 страни и България е една от тях.
В град Добрич денят ще бъде отпразнуван с детски кулинарни работилници и конкурс за детска рисунка "Моята любима храна".
Кулинарната работилница е организирана от хотел "Вила ди полета" и доброволци. Тя ще се проведе от 10 часа. В нея ще участват 30 деца на възраст от 4 до 12 години.
Целта е по атрактивен начин да се популяризира здравословното хранене сред децата.
Работилницата ще бъде ръководена от главен готвач, като в екипа ще има и нутриционист – специалист по здравословно хранене. Децата ще имат възможност да видят как се приготвя здравословен обяд за училище.
Наред с това ще бъде обявен и конкурс за рисунка на тема „Моята любима храна“. За участниците са предвидени награди.
Тази година FoodRevolutionDay ще се отбележи успоредно в над 100 страни. С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене и да привлекат общественото внимание към заболяванията, предизвикани от приемането на вредна и преработена храна.
Участието е безплатно. Местата са ограничени, затова трябва да се направи резервация.
Добави коментар