Редица събития организират в Русе за международната Нощ на литературата

17:47, 08 май 17 / Култура 25 197 Шрифт:
Topnovini

На 10 май (сряда) от 18 до 22 ч. град Русе отново ще се включи в инициативата “Нощ на литературата” - международно събитие, в което на една и съща дата, на различни места и в десетки европейски градове се четат откъси от съвременни европейски автори. Четенията се провеждат в нетрадиционни градски пространства, наречени "гнезда", съобщават организаторите. 

Изборът тази година на произведения е голям, затова се препоръчва русенци да планират вечерта си добре, за да успеят да посетят повече от местата, където ще се отбележи Нощта на литературата:

1. Флотската Кула

ул.“Флотска“4А

„Неща, които падат от небето“ - Селя Ахава

2. Австрийска Библиотека „Елиас Канети“ 

пл.“Свобода“4

„Метрополис“ - Францобел

3. Вазата 

Парк на младежта

“Четири пъти север” - Марк Робинсън

4. Регионална библиотека

“Любен Каравелов” (беседка в градината)

„Прошепната книга“ - Варужан Восганян

5. Културен център BH

ул. Славянска 20, партер

“Петрония” - Амели Нотомб

На всеки половин час актьори ще четат откъси от произведения. На всяко място ще има по един актьор, който ще чете един и същи откъс, а посетителите ще се придвижват между различните места. Обикаляйки читателските точки, публиката в Русе ще има възможността да се докосне до литературни творби на различни съвременни европейски автори, като посетилите всички места на четенията ще получат награди.

Организатори на събитието са Международно дружество "Елиас Канети", Читалище "Христо Ботев", Регионална библиотека "Любен Каравелов" и Културен център ВН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама