В Пловдив посрещат специални гости от Гърция за Деня на Европа  

17:50, 07 май 17 / Общество 25 251 Шрифт:
Topnovini

По повод Деня на Европа, като част от програмата на община Пловдив за отбелязване на празника, дирекция „Култура и културно наследство“ кани пловдивчани и гости на града на празничен концерт на 9 май 2017 г, вторник, от 18 часа на Римския стадион в Пловдив. В проявата ще участват световно известният гръцки изпълнител ЛАКИС ХАЛКЯС и оркестъра на Държавното музикално училище от град Комотини, Република Гърция, с което Пловдив си сътрудничи и поддържа контакти повече от 30 години. Изпълнителите са специални гости на града по повод празника и във връзка с реализирането на съвместен проект с АМТИИ - Пловдив.

Програмата на концерта ще бъде от две части. В първата част Jazz Big Band на училището ще изпълни музика и песни от композиторите Henry Mancini, Ruiz and Gimble, Duke Ellington, Billy Joel и други.  Във втората част, световно известният певец на гръцка народна музика Лакис Халкяс, заедно с ансамбъл, състоящ се от хор, струнен оркестър, брас група и народен оркестър ( бузуки) ще изпълнят песни от композиторите Микис Теодоракис, Янис Маркопулос, Udo Jurgens, Bregovich, както и образци от  гръцкия и българския фолклор.

Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Отбелязва се на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама