Институтът за политика започна в Пловдив обучение на млади политици

15:44, 07 май 17 / Общество 25 329 Шрифт:
Topnovini

Днес даваме началото на образователна инициатива, която чрез обучение да повиши капацитета на политическата среда и да гарантира устойчивост и качество в процеса на създаване на политически и граждански лидери“, заяви проф. Антоанета Христова при откриването на Института за политика днес в Пловдив.  Гости на откриването бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, народните представители от ГЕРБ Менда Стоянова и Милена Дамянова.

Министър Вълчев поздрави Института и подчерта, че обществата търсят ефективни политически лидери, на които да поверят развитието си. ЕС преживява турбулентни времена и в дискусиите в каква Европа искаме да живеем е важно да участват гражданите, обнадежден съм, че в него ще участват подготвени от Института за политика *лидери, отбеляза Огнян Златев.

Преподаватели на младите политици ще бъдат проф. Антоанета Христова, проф. Екатерина Михайлова, проф. Михаил Константинов, проф. Любомир Стойков, ген. Калин Георгиев, д-р Георги Проданов, Радослав Точев, Христо Мутафчиев, Ернестина Шинова,  Десислава Билева, инж. Николай Вълев, Чавдар Кискинов.

Темите на първата сесия са история на политическите идеи, политически маркетингови изследвания, конституционно право, религия и политика, публична комуникация, изборни системи, работа по оперативни програми, организация и функциониране на политическите партии, управление на културата, национална и вътрешна сигурност, сценично поведение.

Програмата „Политически лидери“ се осъществява в 5 сесии с продължителност по една седмица, които ще се провеждат през месец в различни градове. Програмата е конструирана подобно на образованието за политици във Франция, Великобритания и САЩ със силен акцент върху практиката. Преподавателите от България са авторитетни имена, към които в следващите сесии ще се присъединят и преподаватели от чужбина.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама