Пръскат срещу кърлежи в кварталите на Добрич

14:32, 07 май 17 / Общество 25 250 Шрифт:
Topnovini

Приключила е обработката на зелените площи в централната част на Добрич против кърлежи, съобщиха от общинската администрация. Общината има сключен договор за дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост.

Обработките започнаха в края на април. Вече са напръскани зелените площи в градския парк „Свети Георги”, както и детските площадки в централната част на града. Обработени са площадките в квартал Балик, район 2. Предстои третиране на площите в кварталите Дружба, Добротица и Югоизток, съобщиха от общинската администрация.

Обработките се извършват в утринните часове. Ако условията не са благоприятни и вали дъжд, духа вятър или растителността е силно овлажнена, обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия, посочиха от Общината.

Оттам предупреждават гражданите да избягват отстраняването на кърлежи в домашни условия и незабавно да потърсят лекарска помощ.

По данни на Регионалната здравна инспекция, през 2016 г. са съобщени с бързи известия 87 ухапани от кърлежи лица. От тях 17 са били в град Добрич. През годината в областта са регистрирани 17 заболели от Лаймска болест и един от Марсилска треска

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама