Лазерно шоу озари Петрич

07:52, 07 май 17 / Общество 25 256 Шрифт:

На сцената с песни и танци се изявиха възпитаници на Общински детски комплекс Петрич, на читалище „Братя Миладинови - 1914”, както и гост изпълнителите от група „Фондацията”.  

Вечните БГ рок хитове звучаха в продължение на 90 минути, подарък за петричани. 

Голямата изненада на вечерта беше петминутно лазерно шоу и 3D лазерен спектакъл „Сътворението на света” – за първи път на открито в Петрич.

Празникът продължи и днес с богата фолклорна програма. В нея се включиха ФФ „Хераклея”, ТС „Гергьовче”,Ансамбъл „Пролет” и гостуващ фолклорен състав „Тримери”от град Струмица, Македония. На сцената с концерт за петричани излезе воеводата Володя Стоянов заедно с група „Щуро маке”. 

Ръководството на общината посрещна официални делегации на местните власти от град Истра, Русия, град Миовени, Румъния, град Серес, Гърция и град Струмица Македония. Делегациите бяха водени от кметовете Юрий Василевич, Йон Джорджеску,Петрос Агилидис и Костадин Костадинов, които поздравиха петричани и откроиха добрите партньорски отношения постигнати през годините на ниво общински власти.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков подчерта, че Свети Георги неслучайно закриля Петрич, защото това е градът на борбените хора. 

„Пожелавам здраве, пожелавам винаги да имате мотивация за развитие и нека бъдат успешни и благословени начинанията ни. Петрич ще пребъде, заради силата и характера на своите жители!”, отбеляза кметът в поздравителния си адрес. Специален гост на празника беше и  Ева Поведано – търговско-икономически съветник в посолството на Испания у нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама