Балчик и Мангалия обсъждат общ проект за реновиране на дамбата

15:52, 06 май 17 / Общество 25 278 Шрифт:
Topnovini

Работна среща във връзка с подготовката на общи проекти между общините Балчик и Мангалия се проведе днес в администрацията на Белия град, съобщиха от общинската администрация. На срещата кметовете на побратимените общини Николай Ангелов и Кристиан Раду декларираха готовността си да продължат работа по съвместни проекти.

Разработва се съвместен проект за рехабилитация на пътя до Тузлата и крайбрежния път в посока Каварна. Предвижда се ремонт на около километър от улиците "Черно море" и "Приморска" в Балчик. На срещата стана ясно, че подобно проектно предложение е коментирано с румънската община Наводари. Прогнозното разпределение на средствата по конкретния проект ще бъде 4,5 милиона евро за Мангалия и 3,5 милиона за Балчик.

Днес експерти от двете администрации дискутираха възможността за кандидатстване по друга мярка, където община Балчик да бъде водещ партньор. Целта на проекта е реновиране на дамбата. Кметът Ангелов подчерта, че ремонтът на крайбрежната алея е приоритетен за него и важен за града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама