Затварят периодично за движение ул. „Крайезерна“

14:51, 06 май 17 / Общество 25 380 Шрифт:
Topnovini

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Крайезерна“, в участъка от Пътен възел "Запад" до бензиностанция "Ромпетрол", се налага въвеждане на периодична забрана за транзитно преминаване на пътни превозни средства, съобщиха от Община Бургас. Улицата ще бъде затворена от 07.30 до 17.30 ч. четири поредни уикенда – 13 и 14 май, 20 и 21 май, 27 и 28 май и 3 и 4 юни.

В дните от 10 юни (събота) до 30 юни (петък) също ще е в сила забраната за транзитно преминаване на превозни средства. На определени места движението ще се регулира и контролира от екипи на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас.

Обходните маршрути по време на забраната ще са: ул. "Одрин" - кръстовище "Трапезица" - бул. "Т. Александров", в двете посоки. АМ "Тракия" - гр. Камено - с. Братово - кв. "Горно Езерово" - Пътен възел "Юг", в двете посоки.

От Общината казват, че тези ограничения са необходими за качественото изпълнение на проекта. Завършването на улицата е от голямо значение не само за извеждане на транзитния трафик извън центъра на града, но и за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона. Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново - ГКПП "Малко Търново", както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад", както и с цялото Южно Черноморие.

Реконструкцията на "Крайезерна" вече навлезе във финална фаза. Всички усилия са впрегнати, за да бъде обектът завършен до края на юни, както заповяда премиерът Бойко Борисов при посещението си преди 2 седмици. Така обновената и разширена улица ще поеме трафика към Южното Черноморие и още тази година може да спомогне за отпушване на пословичните летни задръствания при входа на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама