Общински съветници от ГЕРБ-Сливен присъстваха на 13-ят фолклорен събор Кермен 2017 г.

14:43, 06 май 17 / Политика 25 466 Шрифт:
Topnovini

Общински съветници от ГЕРБ-Сливен присъстваха на 13-ят фолклорен събор Кермен 2017 г.

Проявите в населенеото място започнаха на 5 май с концерт с участието на Ансамбъла а народни песни и танци - Сливен и народната певица Славка Калчева.

Над  15 колективи и индивидуални изпълнители за автентичен фолклор и обичаи от Сливенско са подали заявки за участие в събора.

В програмите си участниците могат да включат музикално-песенни и инструментални изпълнения, обреди, обичаи, разказване на приказки, анекдоти, детски и младежки игри, представяне на традиционни занаяти. В рамките на събора се провеждат два конкурса - за надсвирване за наградата на Досьо Милков и за надиграване за наградата на името на Динко Орсов.

Всички изпълнители получават диплом за участие, а на класиралите се на първо, второ и трето място в различните възрастови групи ще има парични награди. Участниците в събора ще бъдат оценявани от жури в състав: председател доц. д-р Владимир Демирев от Регионалния исторически музей в Сливен, членове Станка Иванова - хореограф и Иван Стоянов - музикант.

По време на концерта кметът на Кермен Живко Жечев благодари за съдействието на ПП ГЕРБ-Сливен, на областния ръководител на структурата Десислава Танева и общинския ръководител Здравко Костадинов за помощта при организацията и цялостното провеждане на събора, който официално се откри днес.

На концерта в навечерието на празника присъстваха още кметът на Сливен Стефан Радев, зам-кметът Румен Иванов, секретарят на община Сливен Валя Радева, председателят на ОБС-Сливен Димитър Митев, общински съветници и кметове на кметства.

Проявата се организира от Община Сливен, кметството в Кермен и читалище „Пробуда – 1906“, и е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама