Унгария подаде жалба в съда срещу бежанските квоти на ЕС

14:42, 06 май 17 / Свят 25 194 Шрифт:
Topnovini

Унгария подаде жалба пред Съда на Европейския съюз за отмяна на решението за задължителните бежански квоти. Това съобщи министърът на правосъдието Ласло Трочани в интервю пред австрийския вестник „Преса“. По неговите думи, молбата ще бъде разгледана на 10 май. Предава БГНЕС. 

Будапеща за пореден път се противопоставя на решението, взето от мнозинството външни министри от страните членки на ЕС през септември 2015 г. По силата на споразумението еврообщността трябваше да приеме над 100 000 мигранти, временно настанени в Гърция и Италия.

„Излагаме 10 твърди аргументи за защита на своята позиция, защото смятаме, че решението е незаконно“, каза Трочани. Той поясни, че ако страната му загуби делото, ще приеме това решение.

"Европейската гранична служба „Фронтекс“ трябва да има правомощията да депортира нелегалните имигранти в цяла Европа", посочи още унгарският министър.

Според него основният проблем на миграционната политика на ЕС е практиката за разселване по квотите, които са определени от Европейската комисия, и неефективните мерки след експулсирането на нелегалните имигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама