Маратон Варна 2017 се очертава като един от най-силните у нас

17:09, 05 май 17 / Спорт 25 250 Шрифт:
Topnovini

Тазгодишното издание на Маратон Варна се очертава като едно от най-силните организирани някога в България. За това говорят предварителните заявки за участие на изключително силни атлети от цял свят. Това информира БГНЕС.

„В неделя на старт ще видим победителите от последните маратони в София, Стара Загора и Варна. Общо над 20 елитни бегачи от 15 държави с много добри резултати пристигат в морската столица. Ще стартират участникът на Олимпиадата в Рио Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов, които през зимата бяха на специализиран атлетически лагер в Кения. Надявам се отново събитието да се превърне в празник за града, както бе миналата година. Един маратон се утвърждава поне 4-5 години, а варненският стартира много силно и се вярвам, че всеки път ще има надграждане,“ заяви на пресконференция днес във Варна Анатоли Илиев, един от основните организатори на събитието и член на Управителния борд на ACES EUROPE.

Директорът на Дирекция Спорт към община Варна Кристиан Димитров съобщи, че и тази година Маратон Варна ще се състои паралелно със Световния ден на предизвикателството. „В зоната на старт финала ще има много съпътстващи прояви, което със сигурност ще допринесе за доброто настроение. На специална сцена ще има демонстрации, танци, духова музика, мажоретки, викторини, различни активности, повечето насочени към младите хора и децата. Покрай маратона са ангажирани и много доброволци, апелираме за разбирана от страна на гражданите при движението на атлетите по трасето,“ каза още Димитров, като допълни, че тази година проявата минава под егидата на инициатива „Варна – Европейска младежка столица“. На пресконференцията присъства и Бончо Бонев – председател на СК „Черно море Атлетик", който като технически делегат на БФЛА даде в последствие подробности за самото състезание

Записването на участниците в най-късата дистанция на 2 км стартира в неделния ден в 8.30 ч. на площад „Независимост“, в 9.30 започват изпълненията на сцената, а в 10 е стартът на Маратон Варна 2017.

Тази година организаторите са изработили специални медали, всеки завършил маратона и полумаратона ще получи отличието.

Колоната на варненския маратон ще потегли точно в 10.00 ч. на 7 май 2017 г. от площад „Независимост" (до Операта). Трасето преминава през централната пешеходна зона на Варна и след това се извива сред прохладата и уникалните панорамни алеи на Морската градина с прекрасен изглед към морето. За второто издание са направени минимални корекции по маршрута в парка, с цел да улеснят атлетите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама