Бритиш Американ Табако приключи придобиването на водещи марки от „Булгартабак“

16:12, 05 май 17 / Икономика 25 425 Шрифт:
Topnovini

Бритиш Американ Табако (БАТ) финализира закупуването на водещи марки и активи за дистрибуция от „Булгартабак“ на стойност над 100 млн. евро. Сделката беше окончателно одобрена от българските власти. Това информира БГНЕС.

БАТ вече ще е лидер с пазарен дял от над 40% на българския пазар, на който компанията навлезе преди 25 години. БАТ с гордост прави една от най-големите международни инвестиции в България.

„БАТ с радост обявява финализирането на този етап от сделката, чрез която ще придобием някои от най-ключовите марки в България“, коментира Ричард Уидман, Генерален мениджър Бритиш Американ Табако Клъстър Централна Европа.

БАТ България ще стане един от петте най-големи данъкоплатци в България, като незабавно ще създаде над 100 нови работни места и допълнително ще осигури още 1000 в дистрибуцията.

„С нетърпение очакваме да продължим работата си с българското правителство с цел да се справим с въпроси от общ интерес като създаване на работни места и надграждане на добрата работа на правителството в борбата с контрабандата на тютюневи изделия“, заяви Мила Маречкова, Изпълнителен директор на Бритиш Американ Табако България.

Предложеното придобиване извън България е предмет на антитръстови одобрения на други пазари и се очаква да приключи до средата на 2017 г.

БАТ е втората по големина тютюнева компания по дял на световния пазар. Брандовете й се продават на повече от 200 пазара. В нея работят над 50 000 души по целия свят, а още по-голяма бройка са наети индиректно през веригите за доставки на компанията. БАТ има над 200 марки в портфолиото си, като един на всеки осем от единия милиард пушачи по света избира цигарите на БАТ. Компанията има водеща позиция в най-малко 55 страни по света.

„Булгартабак“ е водещ независим производител на цигари в България с текущ пазарен дял от 30%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама