До 3 седмици трябва да е готов докладът за състоянието на стопанисваните от „Екоинженеринг“ обекти и съоръжения

15:31, 05 май 17 / Икономика 25 172 Шрифт:
Topnovini

Министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди изготвяне в срок от 3 седмици на подробен доклад за състоянието на всички обекти и съоражение, стопанисвани от „Екоинженеринг-РМ“ ЕООД. Той ще съдържа и резултатите от извършвания от дружеството мониторинг на повърхностни и подземни води в районите на бившите уранови мини. Това информира БГНЕС.

На проведената среща днес с ръководството на „Екоинженеринг-РМ“ ЕООД бяха набелязани мерки за оценка на състоянието на съоръженията и повишаване ефективността на мониторинга на закритите уранови мини в България. Превантивните мерки са в съответствие с взетото решение от Консултативния съвет за ликвидиране на последствията от добива и преработката на уранова суровина към Министерство на икономиката, взето на заседание от 21.04.2017 г.

Приоритет в дейността на министерството и на „Екоинженеринг-РМ“ ЕООД ще бъде чрез засилен контрол да се осигури и гарантира безопасната експлоатация на съоръженията и недопускане на риск от радиоактивно замърсяване на почвата и водите.

„Екоинженеринг-РМ“ ЕООД е дружество от системата на Министерство на икономиката с предмет на дейност изготвяне, възлагане и изпълнение на проекти и програми за техническа и биологическа рекултивация и мониторинг на радиоактивно замърсени обекти и очистване на замърсени води. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама