Николай Нанков: Приоритет е програмата за саниране и водната реформа

17:05, 04 май 17 / Общество 25 170 Шрифт:
Topnovini

Наш основен приоритет ще е да продължи програмата за саниране. Трябва да завършим водната реформа, кадастъра, строителния контрол и устройството на територията, каза още той. С поне същите темпове ще продължим да отстояваме националните интереси в областта на пътната инфраструктура. Това съобщи БГНЕС.

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на церемония в министерството днес, по време на която прие поста от министъра в служебното правителство Спас Попниколов.

Като свои приоритети министър Нанков определи още подобряването на състоянието на пътната мрежа в Северна България, доизграждането на АМ „Хемус“, завършването на АМ „Струма“, въвеждането на тол таксата, успешното реализиране на Оперативна програма „Региони в растеж“ и подготовката за следващия програмен период.

В краткосрочен план през следващите дни предстои да се сформира екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и да се запозная със свършеното в мандата на служебното правителство, заяви министър Николай Нанков.

Министърът подчерта, че ще разчита на експертизата и помощта на екипа на министерството и коментира, че работата му като част от него в рамките на два мандата го прави оптимист по отношение изпълнението на предстоящите задачи.

Спас Попниколов благодари на екипа на министерството и обяви, че предава отчета за свършеното през мандата на служебния кабинет на министър Нанков.

Попниколов информира, че е постигнат напредък по отношение на поставения съвместно със служебния вицепремиер Малина Крумова приоритет относно доизграждането на АМ „Струма“, като апликационните форми за Лот 3.1., Лот 3.3 и тунел „Железница“ от нея са одобрени от JASPERS и това е вече реално да се възползва от европейските средства за тях. Той пожела на Николай Нанков тези обекти да бъдат завършени като строителство и да бъде изготвена апликационна форма и за Лот 3.2 през мандата му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама