Варненско училище изпитва през смартфони

14:41, 04 май 17 25 261 Шрифт:
Topnovini

Във Варненската търговска гимназия "Г. Ст. Раковски" петима учители, обучавани по Програма "Еразъм +" на Европейската комисия по образование, изпитват учениците си чрез смартфоните им. Юлияна Сотирова, Екатерина Мешкова, Нели Вичева, Калина Добрева и Валентина Иванова са преминали през специално обучение през лятото  на изминалата 2016 г. по образователна мобилност (КД1) за учители в сферата на училищното образование в Тринити колидж (Университета на Дъблин), Ирландия, Университета на Лийдс, Великобритания, и Игзекютив трейнинг институт, Малта.

Целта на обучението е употребата на иновативни технологии като способ за преподаване и оценяване на учениците. Освен смартфоните учителите от гимназията прилагат и други онлайн инструменти, чрез които значително подобряват учебния процес и го правят забавен и привлекателен за учениците. Своя опит екипът на гимназията предава на своите колеги от страната и региона.

Информацията е публикувана в интернет блог  http://itsredstva.blogspot.bg/, създаден от тях с разработки и преводи от английски език на инструкциите за приложението им в клас. В блога се съдържа информация и за иновативни методики на преподаване на учебния предмет на чужд език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама