Осъждан 11 пъти опасен рецидивист получи ефективна присъда за кражби

12:43, 04 май 17 / Крими 25 250 Шрифт:
Topnovini

Предаден на съда с обвинителен акт по бързо производство на Районната прокуратура в Разград опасен рецидивист бе осъден от състав на Разградския районен съд на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

За 44-годишния подсъдим Сергей Я. това е 12 присъда, като престъплението е извършено само 14 дни след освобождаването му от затвора в Белене, където изтърпял поредната ефективна присъда.

На 21 март Сергей бил освободен от затвора. Нямал пари за преживяване и решил да си набави средства чрез кражби. През периода от 3 април до 5 април той проникнал в избеното помещение на жилищен блок в Разград, срязал катинара, разбил вратата и откраднал велосипед, който по-късно предал на свидетел по делото за продажба.

В същия период от време 44-годишният мъж по идентичен начин разбил вратата на избено помещение на друг адрес в Разград. Откраднал месни консерви и още един велосипед, който предложил за продажба на същия свидетел, без да обясни, че колелото е предмет на кражба.

След продажбата на двете колела получил 60 лева, а за услугата платил 10 лева на посредника. След задържането му двата велосипеда са открити и върнати на собствениците им, но Сергей отказал да предаде откраднатите консерви с месо. Стойността на вещите са оценени на 478 лева, от които са възстановени 270 лева на собствениците им.

До присъдата на Разградския районен съд се стигнало, след като подсъдимият поискал делото срещу него за престъпление, извършено като продължавано деяние, да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.  Присъдата подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама