Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Азербайджан

12:34, 04 май 17 / Политика 25 181 Шрифт:
Topnovini

От 5 до 7 май вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Азербайджан за участие в Световния форум за междукултурен диалог, който ще се проведе в Баку, съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2, информира БГНЕС.

На 5 май българският вицепрезидент ще направи изказване по темата за предизвикателствата пред сигурността, борбата с екстремизма и ксенофобията. Тя ще вземе участие и в дискусиите, посветени на миграционната криза, предотвратяването на популизма и поляризацията, насърчаване на културния диалог.

На 6 май вицепрезидентът ще изнесе лекция пред студенти и преподаватели от Славянския университет в Баку, в който сред изучаваните специалности е Българска филология. В него се подготвят бъдещи дипломати и специалисти по международни отношения с профил „България и Балканите.“ Илияна Йотова ще дари книги на Центъра за български език и култура в азербайджанската столица, чиято дейност е фокусирана върху взаимното приобщаване на младите хора към културата, образованието и науката и усъвършенстването на учебния процес в областта на българистиката.

В рамките на посещението Илияна Йотова ще открие представителство на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата в Баку. Вицепрезидентът ще има срещи и в Академията на науките в столицата.

Организатори на форума са Азербайджан в партньорство с ЮНЕСКО, Алианс на цивилизациите към ООН, Световната организация по туризъм към ООН, Организацията на ООН за прехрана и земеделие, Съветът на Европа и Ислямската организация за образование, наука и култура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама