„Ромео и Жулиета“ и „Полет към светлината“ в Операта в Русе

12:28, 04 май 17 / Общество 25 228 Шрифт:
Topnovini

На балетна еуфория, посветена на любовта, можем да се насладим от 19.00 часа днес на сцената на Държавна опера – Русе, съобщават от културния институт.

В една вечер зрителите ще могат да се насладят на „Ромео и Жулиета“ по музика на П.И.Чайковски и „Полет към светлината“ по музика на П.И.Чайковски, Дж. Гершуин, Жул Масне, А. Пиацола и Дж. Росини. Хореографията е на Силвия Томова, художник на декорите е Салваторе Русо /Италия/. Асистент на художника Меглена Илиева, асистент-режисьор Елена Колева. Участават солисти и кордебалет на Държавна опера-Русе.

Шекспировата безсмъртна творба „Ромео и Жулиета” е вдъхновение за различни композитори, които създават своите симфонични, оперни и балетни шедьоври на базата на най-трагичната и трогателна любовна история в световната литература. Великият майстор на красивата музика Пьотр Илич Чайковски не прави изключение и той добавя към своето гениално творчество фантастична увертюра „Ромео и Жулиета”. В 20 минутната музика на Чайковски хореографът Силвия Томова ще отговори чрез танца на вечните въпроси: Къде е любовта? Какво е любовта? За какво е любовта? Декорите и костюмите на спектакъла са дело на неповторимия голям художник от Италия Салваторе Русо. Заедно със солистите на балета на Държавна опера-Русе ще се пренесем в автентичната атмосфера Верона, за да преоткрием, че само „Красотата ще спаси света, а любовта ще ни помогне да я прозрем”.

Във втората част на балетната вечер ни очаква още една истинска наслада за сетивата, разкриват още от Операта. Различни цветове на дъгата ще открием в приказно красивите костюми, избрана музика от Росини, Чайковски, Масне, Пиацола, Гершуин ще провокира нашата чувственост, ефирни движения ще приковат вниманието и ще ни позволят да се понесем в полет. Към светлината...Червеното, синьото, зеленото, жълтото, бялото, черното, видимите и невидимите цветове на нашата душа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама