Министерство на транспорта пусна нова марка „ЕВРОПА 2017 – замъци“

12:25, 04 май 17 / Общество 25 255 Шрифт:
Topnovini

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пусна в употреба пощенско-филателно издание. От 1992 година до днес, европейските пощенски администрации включват общо издание на тема „Европа“, което е символ на желанието за интеграция и сътрудничество между държавите на Стария континент, съобщиха от пресслужбата на министерството.

„Тази година марката има по-специално значение за България с оглед на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз“, заяви по време на церемонията заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Любомир Хаджийски. Изданието съдържа две пощенски марки и специален пощенски печат. Художник на проектите е Емилиян Станкев. Той е избрал три символа на българската история, архитектура и култура – единствената изцяло запазена средновековна крепост Бабини Видини кули, Асеновата крепост и дворецът в Евксиноград. 

Днес беше пусната в употреба и първата българска марка, посветена на диригент. Изданието отбелязва 150 години от рождението на Артуро Тосканини. Той е смятан за един от най-талантливите музикални дейци от края на 19-ти и първата половина на 20-ти век. Художник на проектите е Атанас Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама