Обявена е процедура за безвъзмездна помощ по програмата за подкрепа за деинституционализация на грижите за деца

11:39, 04 май 17 / Политика 25 194 Шрифт:
Topnovini

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“, съобщиха от МРРБ, информира БГНЕС.

Процедурата се реализира в рамките на приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура“, с общ бюджет 58 млн.лв. и с конкретни бенефициенти общини, съгласно Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда и Картата на резидентните услуги и Министерство на здравеопазването. Основната цел на настоящата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е да осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставяне на нов вид резидентни и съпътстващи услуги в общността, включително и здравно-социални, които да заменят институционалния модел на грижа за деца.

По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020, https://eumis2020.government.bg/.

Проектни предложения се подават с два крайни срока, като първи краен срок е 03 август 2017 г. и втори краен срок - 03.11.2017г.

Пакетът документи за кандидатстване по процедурата е публикуван на интернет-сайта на ОПРР и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама