Успешен старт на електронната система за прием на първолаци в Пловдив

16:38, 03 май 17 25 206 Шрифт:
Topnovini

851 родители се регистрираха в първия ден от работата на новата електронна система за прием на първокласници в Пловдив, въпреки че датата на въвеждане на заявленията за кандидатстване не оказва никакво влияние на класирането на децата.  

От вчера - 2 май 2017 година, на адрес priem.plovdiv.bg родителите на децата, подлежащи на прием в първи клас, имат достъп до новата електронна система.

Общият брой на подадените през вчерашния ден заявления е 882, като част от тях са въведени от училищните екипи, тъй като има и подадени при тях заявления на хартиен носител. Към поддържащия екип на системата в писмен вид бяха зададени само 15 въпроса, което показва, че тя е лесна за работа и не затруднява родителите.

По предварителни анализи броят на децата, които следва да постъпят в първи клас през настоящата година е около 3500. Данните показват, че вече 25% от децата са регистрирани още първия ден.

На страницата на системата има подробна информация за всяко от общинските училища в града, за всички важни дати, свързани с класиранията, подробно ръководство за родителите, както и видеоклип с пример за кандидатстване.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие в първо класиране онлайн е 31 май. За родителите без достъп до интернет срокът за подаване на заявление на хартиен носител е 30 май - в училището, което им е първо желание.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама