Синоптикът Петър Янков: Посрещаме Гергьовден с буря и градушка

15:38, 03 май 17 25 624 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

По повод предстоящия Гергьовден и събиращите се около него няколко почивни дни, репортер на Topnovini.bg се свърза със синоптика Петър Янков от ТВ МЕТ, за да научим какво време ни очаква по празниците. До думите му, петък ще бъде денят, в който ни очакват най-силни валежи, със силни гръмотевични бури и условия за градушка, като това най-силно ще бъде усетено в централните части от страната. На самия Гергьовден пък времето ще е хладно.

„Температурите ще бъдат между 16 и 21 градуса и отново се очакват превалявания, но опасност от градушка в събота няма“ - категоричен е метеорологът. Мечтаното затопляне ще започне в неделя, но няма да продължи за дълго:

„Денят ще започне с повече слънце, но следобед ще се заоблачи и отново се очакват краткотрайни превалявания. Те ще бъдат предимно в Западна и Централна България, а през нощта ще обхванат и източните райони.“

Лошото време ще се задържи и в понеделник, когато отново ще бъде хладно и валежите ще са често явление, а температурите ще се движат между 14 и 19 градуса.

На истински хубаво време, което ще се задържи за по-дълго, ще можем да се радваме от вторник нататък.

Да не забравяме обаче, че лошото време, което ни чака през почивните дни, не бива да е повод да разваляме доброто си настроение. Независимо от бурята навън, наша отговорност и грижа е да създадем най-благоприятния климат в себе си, за да посрещнем щастливи и сред близки хора празникът на храбростта и българската армия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама