Данъчната кампания приключи успешно

14:44, 03 май 17 / Общество 25 238 Шрифт:
Topnovini

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи в офисите на НАП, съобщиха от агенцията. Подадени са близо 500 000 декларации.

Малко под половината от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код - ПИК. От НАП отчитат сериозно повишаване на интереса към е-подаването на декларации от физическите лица.

Системата за онлайн деклариране продължи да работи до полунощ, а Централна поща в столицата приемаше декларации до 20,00 ч. на 2 май.

„Почти всяка втора декларация за доходите е получена онлайн тази година. Този интерес към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време, както на администрацията, така и на гражданите“, коментира по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване“ в НАП.

В шуменския офис на НАП са приети 11 139 декларации, но част от декларациите, които са подавани чрез лицензиран пощенски оператор предстои да бъдат входирани и обработени. Част от пощенските клонове в Шумен също работиха и приемаха декларации до 20 часа на 2 май.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама