15 344 декларации са подадени в НАП Хасково

12:28, 03 май 17 / Общество 25 188 Шрифт:
Topnovini

15 344 годишни декларации за облагане доходите на физически лица прие офисът на НАП в Хасково по време на тазгодишната данъчна кампания. От там уточняват, че все още има непреброени декларации, пуснати чрез пощите като писма, които се очаква да пристигнат на адреса на Агенцията в Хасково тези дни.

Кампанията по деклариране на доходите от миналата година и на плащане на дължимите данъци приключи на 2 май. От НАП в Хасково отчитат сериозно повишаване на интереса към е-подаването на декларации от физическите лица, тъй като всяка втора декларация тази година е електронна – подадена с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код – ПИК.

4 160 от формулярите са подписани с електронен подпис. Това са декларации, подадени предимно от еднолични търговци и земеделски производители. 3 003 са образците, подадени в офиса с ПИК, което е 4 пъти повече в сравнение с 2016 година, когато с персонален код в Хасково бяха приети 782 декларации за доходи.

„Интересът към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време, както на администрацията, така и на гражданите“, коментират по повод края на кампанията от офиса на Агенцията в Хасково.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама