РУ е домакин на Републиканската студентска олимпиада по програмиране

07:14, 03 май 17 / Общество 25 191 Шрифт:
Topnovini

28 отбора от 12 български висши училища ще участват в XXIX Републиканска студентска олимпиада по програмиране, която ще се проведе на 12 и 13 май в Русенския университет. Над 100 студенти от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, София и Шумен ще програмират едновременно дадените им състезателни задачи, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Председател на Организационния комитет на Републиканската студентска олимпиада по програмиране е ректорът на Русенския университет - проф. Велизара Пенчева. Официалното откриване ще бъде на 12 май (петък) от 16 часа в зала 2.101, а самата олимпиада ще се проведе на 13 май (събота) от 9 до 14 часа в зала 2.203. Награждаването на победителите ще бъде от 16 часа в съботния ден в зала 2.101.

Русенският университет ще участва с 4 отбора, в които са включени 12 студенти. Те бяха селектирани въз основа на два вътрешни кръга, проведени според регламента на републиканската олимпиада.

Провеждането на Олимпиадата е подкрепено от Община Русе, Студентския съвет на Русенския университет, Мусала Софт, Еконт, Сирма Груп Холдинг, КОМСОФТ, РУСЕ АГРО, АЛЕКС КОНСУЛТ и Стемо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама